Case: Gepassioneerd familiebedrijf in de modesector

Klant

Gepassioneerd familiebedrijf in de modesector

Zo hebben we geholpen

Build, Optimize

Hoe kunnen we jou helpen?

Laat het ons weten

Het creëren van een dynamische omgeving in de modesector

In de snel veranderende wereld van de modesector staan bedrijven voor de uitdaging om dynamisch en flexibel te blijven. Het vermogen om snel in te spelen op voortdurend wisselende trends en seizoenen is van cruciaal belang voor succes en groei. Belangrijke aandachtspunten in deze dynamische markt omvatten:

 1. Bereik vergroten via externe platformen: Het is essentieel om producten aan te bieden op zoveel mogelijk externe platformen. Dit helpt niet alleen om een breder publiek te bereiken, maar versterkt ook de marktpositie van het bedrijf.
 2. Efficiëntie in leveringen en retouren: Het optimaliseren en efficiënt afhandelen van productleveringen en retouren is een andere sleutelfactor. Snelle en nauwkeurige afhandeling van deze processen draagt bij aan een positieve klantbeleving en efficiënt voorraadbeheer.
 3. Dynamisch aanbieden van het productassortiment: Het is van belang om het productaanbod dynamisch te houden, rekening houdend met het aanbod, seizoensgebonden veranderingen en de marktvraag. Het effectief beheren van de productinformatie zorgt ervoor dat het assortiment actueel en aantrekkelijk blijft voor consumenten.

Door te focussen op deze kernelementen kan de modesector snel en effectief inspelen op de veranderende marktbehoeften, waardoor zowel de klanttevredenheid als de bedrijfsgroei wordt verhoogd.


 

Wat betekent dat concreet?

 • Analyse & ontwikkeling

  Binnen ons team bij de klant ligt de focus op zowel analyse als ontwikkeling. Ongeveer 80% van onze tijd wordt besteed aan backend-ontwikkeling, terwijl de resterende 20% gericht is op frontend-werk. Deze verdeling stelt ons in staat om een evenwichtige bijdrage te leveren aan zowel de kernsystemen als de gebruikersinterface van de projecten waaraan we werken.

 • Retour applicatie

  Juvo heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een retour applicatie die gebruik maakt van het Camel framework om bestanden van de ene naar de andere locatie te verplaatsen met tussenliggende transformaties. De complexiteit van deze ketting kan naar wens worden aangepast. Tijdens de ontwikkeling stuitte het team echter op technische uitdagingen, met name enkele beperkingen binnen het Camel framework. Als gevolg hiervan was Juvo genoodzaakt om aangepaste logica en oplossingen te implementeren om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen.

 • Product Information Management-systeem

  Juvo heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een applicatie die essentieel is voor het Product Information Management-systeem van de klant. Deze applicatie stelt de klant in staat om visueel de artikelen in hun diverse collecties te configureren. Met verschillende merken onder hun beheer, elk met unieke stijlen, families en kleurenpaletten, maakt deze applicatie het mogelijk om te bepalen welke items in welk seizoen en jaar in de markt worden gebracht.

  De door Juvo opgezette databasestructuur voor deze applicatie omvat een gelaagde matrix. Hoewel er geen technische hindernissen waren, vereiste de ontwikkeling enige flexibiliteit vanwege de veranderende inzichten binnen het bedrijf.

 • Upgraden tech stack

  Een cruciaal onderdeel van het werk dat Juvo verricht, is het upgraden van de tech stack, inclusief de overstap van Java 8 naar Java 17. Daarnaast is Juvo actief betrokken bij het uitbreiden en aanpassen van de outputbestanden gegenereerd door het M3 (Make, Move, and Maintain) ERP-systeem van de klant. Dit systeem, gericht op productie, distributie en supply chain management, produceert diverse bestandstypen zoals Excel en PDF. Deze bestanden zijn essentieel voor ondersteuning van verschillende afdelingen, waaronder verkoop, klantenservice en douane.

 • Waarborgen van kwaliteit

  We hebben de volgende maatregelen genomen om te zorgen voor de hoogste kwaliteitsnormen:

  • Ontwikkeling van unit tests: Hierbij testen we individuele componenten van de software om de correcte werking te garanderen.
  • Uitvoering van integratietests: Deze tests controleren de interactie tussen verschillende onderdelen van de applicatie.
  • Implementatie van geautomatiseerde tests: Deze tests worden automatisch uitgevoerd om de consistentie en functionaliteit van de software over tijd te waarborgen.
  • Peer code reviews: Elke code wordt beoordeeld door een andere ontwikkelaar binnen Juvo om de kwaliteit en naleving van de standaarden te verzekeren.
  • Kwaliteitscontroles uitgevoerd door het QA-team: Ons Quality Assurance-team voert grondige controles uit om de kwaliteit van de software te waarborgen.
  • Goedkeurings- en acceptatietests: Deze worden onder toezicht van de Product Owner uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de software voldoet aan de eisen en verwachtingen van de klant.

  Daarnaast leveren we technische documentatie van alle workflows op Confluence om een duidelijk overzicht en naslagwerk te bieden voor alle betrokken partijen.

 • The agile way of working

  Bij Juvo volgen we de Scrum-methodologie, een Agile manier van werken, voor onze projectuitvoering. Dit proces omvat tweewekelijkse sprints. Aan het begin van elke sprint organiseren we een planningssessie, en aan het einde vindt een retrospectieve bijeenkomst plaats. Dagelijkse stand-up meetings zijn ook een integraal onderdeel van ons proces, waarbij we updates delen en voortgang rapporteren. Bovendien houden we indien nodig refinement sessies om taken verder te verduidelijken en in te schatten, zodat we onze doelen efficiënt kunnen bereiken.

 • Tech stack

  Diverse technologieën en tools vormen de kern van de projecten uitgevoerd door het team van Juvo. Deze reeks omvat Java 17, Spring Boot, ActiveMQ, Camel, JAXB, Swagger, Testcontainers, Sonar, Maven, Debezium, een rule-engine, Adyen en DbUnit.

  De integratie met een M3-database is een belangrijk onderdeel van ons werk, waarbij data synchronisatie plaatsvindt naar een SPOT-database, een specifiek type relationeel databasebeheersysteem. Vervolgens wordt deze data verder gesynchroniseerd naar een MongoDB in de cloud, waarbij een gestroomlijnde en betrouwbare datastroom wordt gewaarborgd.

 • ROI voor de klant

  Voor het PIM-systeem heeft de klant gekozen voor een bestaande oplossing, omdat dit kosteneffectiever bleek dan het ontwikkelen van een nieuwe. Specifieke aanpassingen en diensten zijn gerealiseerd om aan hun vereisten te voldoen, wat resulteerde in een snellere implementatie en configuratie door niet-technische medewerkers. Dit zorgt voor betere inzichten in productverkoop en snelle aanpassingsmogelijkheden in het assortiment, wat bijdraagt aan een hogere ROI.

  Voor de integratie van webshops is een centrale connector ontwikkeld, waardoor de noodzaak voor meerdere implementaties wordt vermeden. Deze aanpak vereist slechts één koppeling vanuit het ERP-systeem naar de webshop-integrator, wat leidt tot kostenbesparingen en een efficiënter proces.

  De op maat gemaakte retourapplicatie, ontwikkeld bovenop het ERP-systeem, zorgt voor een vlotte en efficiënte afhandeling van retouren. Dit bespaart tijd, vermindert de kans op fouten en verbetert het retourproces aanzienlijk, wat bijdraagt aan een efficiëntere operatie en kostenbesparingen.

  De essentie van de door Juvo uitgevoerde projecten is het automatiseren van handmatige processen om de efficiëntie binnen diverse diensten te verhogen. Dit omvat ook het genereren van diverse bestanden, wat voorheen een handmatige en tijdrovende taak was. Door deze automatisering wordt de ontwikkelingsefficiëntie verhoogd, wat leidt tot een betere ROI.

Dit bedrijf, meer dan 100 jaar geleden gestart als een gepassioneerd familiebedrijf, behoudt deze sterke culturele waarden tot op de dag van vandaag. De mensen staan centraal; er wordt onderling gesteund en samen wordt er gewerkt aan de groei van de organisatie. Met een passie voor authenticiteit, een focus op kwaliteit en een sterke mensgerichte aanpak streeft het bedrijf ernaar om klanten en consumenten de best mogelijke service te bieden.

Veel belang wordt gehecht aan een open feedback- en leercultuur. Er is een sterke focus op het creëren van een vertrouwenscultuur waarin medewerkers zich op hun gemak voelen om feedback te vragen en te geven, wat bijdraagt aan gezamenlijke ontwikkeling. Deze open communicatie zorgt ervoor dat de organisatie continu verbetert en de beste resultaten behaalt.