Case Toonaangevende groothandel gespecialiseerd in HVAC

Klant

Toonaangevende groothandel gespecialiseerd in verwarming, ventilatie, en sanitair

Zo hebben we geholpen

Build, Optimize

Hoe kunnen we jou helpen?

Laat het ons weten

Implementatie van een Centraal Takensysteem

Onze klant, een toonaangevende groothandel in verwarmings- en installatiemateriaal, heeft recent een belangrijke stap gezet in het verbeteren van hun klantcommunicatie en interne werkverdeling. Door het implementeren van een centraal takensysteem, heeft de klant een significante sprong voorwaarts gemaakt in efficiëntie en klantenservice.

Het nieuwe systeem centraliseert alle klantaanvragen, zowel e-mails als telefoontjes, op één plek. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en automatische verdeling van taken onder medewerkers, waarbij rekening wordt gehouden met de aard van de aanvraag, benodigde expertise en huidige werkdruk. Dit initiatief heeft geresulteerd in een beter inzicht in klantcommunicatie, waardoor het team optimaal kan worden ingezet om klanten sneller en effectiever te bedienen.

De transparantie in werkverdeling en werkdruk heeft niet alleen de efficiëntie van het personeel verhoogd, maar ook hun motivatie en prestaties verbeterd. Met dit systeem kan de binnendienst nu efficiënter beheerd worden, wat leidt tot een voortdurende verbetering van processen.

Het resultaat van deze innovatie is een aanzienlijke verbetering van de customer experience. De implementatie van het centrale takensysteem biedt essentiële inzichten en rapporten voor zowel effectief als efficiënt beheer, en draagt bij aan de continue verbetering van de klantenservice bij de klant.

Wat betekent dat concreet?

 • Technologische uitdagingen

  Onze klant, met een eigen datacenter en een sterke voorkeur voor Microsoft-gebaseerde infrastructuren, stond voor diverse technologische uitdagingen tijdens hun digitaliseringstraject, die zijn omgezet in succesvolle kansen:

   1. On-premise Infrastructuur: In plaats van beroep te doen op externe cloudoplossingen, heeft de klant met succes hun bestaande infrastructuur benut. Dit zorgde voor minimale belasting en maximale benutting van hun on-premise middelen, waardoor een effectieve en betrouwbare basis voor hun digitale strategie werd gelegd.
   2. RabbitMQ Implementatie: In tegenstelling tot het zwaardere systeem Kafka, bleek RabbitMQ een perfecte match voor de klant hun Microsoft-omgeving. Deze keuze bood niet alleen een naadloze integratie maar ook de nodige flexibiliteit en efficiëntie voor hun berichtensysteem.
   3. Integratie met Navision: Het ERP-systeem van de klant, Navision, vormde de basis voor het klantenbestand. De uitdaging lag in het raadplegen van informatie en het ontvangen van events uit Navision. Door het ontwikkelen van services, kon het team deze integratie succesvol voltooien, waarbij interacties met de frontend werden verzorgd.
   4. Telefooncentrale Integratie: Het monitoren van inkomende gesprekken was een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Ondanks de unieke integratie-eisen van hun telefooncentrale, heeft onze klant een aangepaste oplossing ontwikkeld die effectief voldeed aan hun specifieke behoeften.


  Deze technologische aanpakken getuigen van de klant hun vermogen om creatieve en doeltreffende oplossingen te implementeren, wat essentieel is voor een soepele digitale transitie en succesvolle integratie van hun diverse systemen.

 • Frontend & Backend

  Aan de voorkant hebben we een geavanceerde frontend ontwikkeld, die een gebruiksvriendelijke interface biedt voor zowel interactie als taakbeheer. Aan de achterkant is een solide backend geïmplementeerd, die dient als het kloppende hart van de applicatie, verantwoordelijk voor alle logica, dataopslag en -verwerking.

 • Opzetten integraties

  Integraties vormden een cruciaal onderdeel van dit project. We hebben met succes de applicatie geïntegreerd met Microsoft Dynamics, wat dient als het ERP-systeem van de klant. Daarnaast is er een koppeling tot stand gebracht met de Exchange server, waardoor mails naadloos binnen het systeem kunnen worden beheerd. Voor bedrijfsintelligentie is een integratie gerealiseerd met Qlik Sense, een vooraanstaande BI-tool. Ook is er een specifieke koppeling opgezet met de telefooncentrale EasyConnect, wat zorgt voor een vloeiende communicatie-ervaring.

 • Machine learning

  Het onderscheidende element van het project bij onze klant was de implementatie van machine learning in cruciale beslissingsmomenten. Dit maakt intelligente categorisering en routering van taken naar de juiste personen binnen de diverse diensten mogelijk. Verder is de applicatie opgebouwd volgens moderne softwareprincipes, met een modulaire opzet en een event-driven architectuur, wat zorgt voor flexibiliteit in uitbreiding en integratie met andere systemen.

 • Waarborgen van kwaliteit

  Tijdens de ontwikkeling van de applicatie hebben we een reeks van testfasen doorlopen om de kwaliteit, stabiliteit en naleving van gebruikerseisen en -verwachtingen te waarborgen. Dit proces omvat alles van development testen, unit testen tot aan acceptatie-testen. Door deze gestructureerde aanpak konden we verzekeren dat elke fase van de ontwikkeling met de hoogste nauwkeurigheid werd behandeld, wat resulteerde in een robuuste en betrouwbare software-oplossing.

 • Aanpak van het project

  Bij het benaderen van dit project kozen we voor een event-driven architectuur, ondersteund door microservices. Deze keuze bood ons de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig waren voor het project. Voor een gestroomlijnde workflow en snellere levering van nieuwe functionaliteiten hebben we de Kanban-methode geïmplementeerd. Bovendien hebben we het DevOps-principe omarmd, wat resulteerde in een soepel en geautomatiseerd implementatieproces. Deze gecombineerde benadering stelt ons in staat om efficiënt te reageren op veranderingen en innovaties snel in productie te brengen.

 • ROI voor de klant

  Dankzij de geïmplementeerde technische oplossingen hebben we nu gedetailleerd inzicht in kritieke gebieden. We kunnen de dagelijkse workload meten, doorlooptijden van diverse dossiers inzichtelijk maken, en onze medewerkers optimaal inzetten. Dit inzicht is vooral waardevol voor diensten als order entry, offertes, projecten en ventilatie, waardoor we prioriteiten effectiever kunnen beoordelen en sneller kunnen reageren op inkomende verzoeken.

  Deze technologieën zijn ontwikkeld met het oog op het verbeteren van zowel de individuele als de afdelingsefficiëntie, wat resulteert in kostenbesparingen en verbeterde operationele efficiëntie. De respons van onze medewerkers en de zakelijke kant van de organisatie op deze oplossingen is overweldigend positief geweest, met name door de toegenomen helderheid en verbeterde efficiëntie die het systeem biedt.

Een vooraanstaande groothandel gespecialiseerd in verwarming, ventilatie, en sanitair, bekend om zijn uitgebreid assortiment en deskundige dienstverlening in deze sectoren. Dit bedrijf, actief in de Belgische markt, onderscheidt zich door zijn klantgerichte aanpak en sterke focus op kwaliteitsproducten en duurzame oplossingen.