Case Financiële dienstverlener met uitgebreide bank- en verzekeringsdiensten

Klant

Financiële dienstverlener met uitgebreide bank- en verzekeringsdiensten

Zo hebben we geholpen

Build, Optimize

Hoe kunnen we jou helpen?

Laat het ons weten

Optimalisatie van Data Architectuur in de Financiële Sector

In de competitieve financiële sector heeft een toonaangevende Belgische bank gekozen voor een ambitieus project: het opzetten van een datamart voor klantgegevens, gericht op het verkrijgen van een 360-graden klantbeeld. De bank stond voor aanzienlijke uitdagingen met betrekking tot hun data-architectuur, met name door de aanwezigheid van verouderde en inconsistente gegevens in hun bronsystemen.

Onze data-expert bij Juvo leidde dit project en ontdekte al snel dat de kwaliteit van de data in de oudere systemen suboptimaal was. Bovendien waren er binnen de bank verschillende interpretaties van dezelfde data, wat wees op een gebrek aan uniforme data governance (het beheer en beleid rondom de verzameling, opslag, en gebruik van data).

Het project werd verder uitgediept met de introductie van een nieuwe virtualisatietool, Tibco DV. Dit bood Juvo de kans om de systeemprestaties grondig te testen en te evalueren hoe real-time integratie van de diverse bronsystemen van de bank kon worden geïmplementeerd zonder in te boeten op prestaties.

Dit project illustreert Juvo’s inzet om datagerelateerde uitdagingen in de financiële sector aan te pakken en bij te dragen aan een beter geïnformeerde besluitvorming door geoptimaliseerde data-architectuur.

Wat betekent dat concreet?

 • Bedrijfsprocessen automatiseren

  Een van de sleutelprojecten in deze samenwerking was de ontwikkeling van een specifieke datamart, die essentieel was voor het verenigen van gegevens van verschillende bankdiensten, inclusief verzekeringen.

  Ons primaire doel was het creëren van een geconsolideerd overzicht van klanten en prospects. Dit stelde onze klant in staat om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, wat leidde tot efficiëntere besluitvorming en verbeterde bedrijfsresultaten. Dankzij onze expertise op het gebied van datamanagement en -integratie, hebben we een significante bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de operationele efficiëntie en klantgerichtheid van deze financiële instelling.

 • Het optimaliseren van data

  Een kernonderdeel van onze aanpak was de integratie van een gespecialiseerde datamart, cruciaal voor het centraliseren en efficiënter maken van data uit diverse bankdiensten.

  Daarnaast speelde de toevoeging van Tibco DV, een geavanceerde data virtualisatietool, een sleutelrol in het verbeteren van onze datawarehouse-infrastructuren. Deze technologie stelde ons in staat om de dataverwerking en rapportagecapaciteiten aanzienlijk te verbeteren. Door deze strategische aanpassingen konden we de efficiëntie en effectiviteit van data-analyse en -beheer voor onze partner in de financiële sector aanzienlijk verhogen.

 • Waarborgen van kwaliteit

  Door een effectieve synergie tussen Juvo en de business- en IT-afdelingen van de bank, ontstond er een solide fundering voor kwaliteitsgarantie.

  Deze gezamenlijke inspanningen resulteerden in de ontwikkeling en uitvoering van kwaliteitscontroles, unit- en integratietests, die cruciaal waren voor het garanderen van de integriteit van de gegevens. Dankzij deze aanpak kon Juvo met vertrouwen betrouwbare en nauwkeurige data leveren, die voldeed aan de strenge eisen en verwachtingen van de klant.

 • GDPR compliant

  Gezien de gevoeligheid van klantinformatie, was het essentieel om de privacy van klanten te waarborgen, in overeenstemming met de GDPR-regelgeving.

  Hoewel het data governance team van de bank de leiding had over het beheer van toegangsrechten, lag er een aanzienlijke verantwoordelijkheid bij Juvo om ervoor te zorgen dat alle datahandling in lijn was met deze strikte privacyrichtlijnen. Deze focus op gegevensbescherming onderstreept onze inzet voor het respecteren van klantprivacy en het handhaven van de hoogste standaarden in data-ethiek en -beveiliging.

 • Datatransformatie

  Tijdens de datatransformatie en -opschoning, hebben we vertrouwd op beproefde SQL-technieken, waardoor we consistentie en nauwkeurigheid in onze datasets konden waarborgen. De combinatie van deze methoden stelde ons in staat om efficiënt en effectief te werken, in overeenstemming met de hoge standaarden van onze klant.

 • Tech stack

  In dit project hebben we ons gericht op het benutten van geavanceerde platforms zoals SAS, IBM db2 en TIBCO DV. Deze technologieën werden ingezet om de ETL-processen (Extract, Transform, Load) te optimaliseren, met een bijzondere nadruk op SAS en SQL.

  Een van de sleuteloptimalisaties was het pushen van operaties naar db2 via SAS, wat resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de performance.

 • De ROI voor de klant

  De samenwerking tussen Juvo en onze klant in de financiële sector heeft geleid tot aanzienlijke kostenvoordelen, dankzij onze diepgaande expertise in data engineering. De door ons geïmplementeerde oplossingen hebben bijgedragen aan een duidelijker klantoverzicht en het optimaliseren van digitale verzekeringsprocessen.

  Deze verbeteringen hebben geresulteerd in snellere besluitvorming en meer gestroomlijnde bedrijfsprocessen, wat weer een directe impact had op de kostenreductie.

Voor de besproken case hebben we samengewerkt met een prominente organisatie in de Belgische financiële sector. Op verzoek van de klant blijft de identiteit van deze instelling anoniem. Deze benadering waarborgt de privacy en vertrouwelijkheid van onze samenwerking, terwijl we ons richten op het leveren van kwalitatieve en innovatieve oplossingen binnen de financiële industrie.

Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen om jouw data te verbeteren?