Java-Consulting

Waarom Java-Consultancy?

Java is een krachtige programmeertaal die het mogelijk maakt om platformonafhankelijke applicaties te bouwen. Een Java programma draait in een Java runtime environment (het onderliggende computerplatform) dat je terugvindt op laptops, in datacenters, maar evengoed op mobiele telefoons en internet (web technologie).

De mogelijkheden van Java om programma’s op maat te bouwen zijn quasi onbeperkt. Dankzij een enorm aanbod van frameworks realiseer je met Java applicaties als CRM-systemen, ERP-pakketten, webapplicaties, machine learning algoritmes enz. gerealiseerd worden. Vaak gebruikte frameworks zijn onder andere Spring, Hibernate, TensorFlow, Vaadin en Grails.

Java consulting - Juvo

Krachtige Java frameworks

Wat is Java consulting?

Java-experts onderzoeken hoe applicaties meer waarde uit jouw data kunnen halen en zo jouw bedrijf boosten. Zowel het bouwen van nieuwe – greenfield applicaties – als het verder uitbreiden en verbeteren van bestaande applicaties zijn hier mogelijk. De JUVO Java-experts helpen bij het realiseren van jouw applicaties in de verschillende software ontwikkelingsfases. Door het juiste framework op de juiste plaats te gebruiken, verhoog je de kwaliteit van de ontwikkelde software en verkort je de doorlooptijd aanzienlijk.

Wat doet een Java-consultant voor jouw bedrijf

De Java-consultant zorgt ervoor dat je een betrouwbaar applicatielandschap hebt. Het schept een omgeving die je toelaat meer te doen met jouw data, dat je er de informatie uithaalt die je nodig hebt of dat je verbanden legt tussen databases. Dat gaat bijvoorbeeld over het vernieuwen of ontwikkelen van APEX-applicaties, toepassingen die je meer inzicht geven in je (klanten)data, ERP pakketten of CRM systemen. Kortom, software voor diverse systemen en applicaties.

Wat is de rol van de Java-consultant?

Een Java-consultant analyseert, adviseert en ontwikkelt software voor verschillende systemen en applicaties. Hij of zij bepaalt, samen met jou, welke functies een applicatie moet bevatten zodat jij jouw data eenvoudig kunt inzetten of consulteren.

Java consultant rol - Juvo

JUVO Java-consultancy voor je bedrijf

De JUVO Java-consultants zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Java en de meest populaire frameworks. Ze bekijken samen met jou welke functies je nodig hebt en ontwikkelen daarvoor een applicatie op maat. Als het nodig is, combineren ze verschillende technologieën en in samenspraak met jou bepalen ze de prioriteitenlijst. Team-lead nodig voor je project? Ook die rol nemen JUVO-consultants professioneel voor je op.

JUVO is data driven in hart en nieren. De brede en diepgaande kennis over dataverzameling, analyse en rapportering is dan ook onze basis. Door voortdurend te investeren in opleiding en door onze doorgedreven interne kennisdeling zijn JUVO-consultants altijd mee met veranderingen op de markt, nieuwe tools en methoden.

Aan de slag als Java-consultant

JUVO is steeds op zoek naar gekwalificeerde Java-consultants om mee te bouwen voor onze klanten. Ontdek onze vacatures en leer je nieuwe collega’s kennen.

Hoe verloopt de opdracht?

Een Java-consultancy project volgt drie belangrijke stappen: Enable, Build en Optimize.

Enable

De eerste stap is Enable. We gaan na welke data je al hebt, wat je ermee doet en vooral hoe je er nog meer uithaalt.

Build

De tweede stap is Build. We bekijken wat je mist om het inzichtelijke aan het operationele te koppelen en welke expertise ontbreekt binnen jouw organisatie. We ontwikkelen de nodige applicaties en verzamelen jouw data op een JUVO-platform.

Optimize

De derde en laatste stap is Optimize. We optimaliseren je data en je ICT-infrastructuur. Je krijgt nieuwe inzichten waarmee je je bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Resultaat? Jij behaalt je doelen – sneller en efficiënter.

Java consultancy opdracht - Juvo

JUVO Java-consulting proces

De juiste Java consultant op de juiste plaats. Dat vinden we belangrijk, voor jou als opdrachtgever én voor onze consultants. 

Java consulting - Kennismaking

Kennismaking

We maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. We voeren een transparant gesprek waar vragen aan bod komen zoals: wat heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is jouw bedrijfscultuur? Wat wil je weten over JUVO en Java-consultancy?

Java consulting - Offerte

Offerte

Op basis van onze kennismaking, jouw verwachtingspatroon en doelstellingen maken we een offerte voor jouw Java-consultancy. Ook selecteren we de consultants die bij jou passen.

Java consulting - Samenwerking

Samenwerking

Na jouw goedkeuring van de offerte beginnen we er samen aan. De JUVO Java-consultants ondersteunen je team, werken een project af of kijken mee wat er beter kan. Een aanpak op maat die loont. De samenwerking is zowel op lange als korte termijn mogelijk.

Welke eigenschappen bezit een Java-consultant?

Kennis van programmeren

Programmeren is de basis van de Java-consultant. Hij of zij onderzoekt wat jouw onderneming nodig heeft en ontwikkelt op basis daarvan applicaties die de nodige functies bevatten.

Architecturen & Frameworks

Java consultants hergebruiken kennis overheen verschillende projecten. Deze best practices zijn vervat in design patronen, architectuur blueprints en het juiste gebruik van software frameworks.

Probleemoplossend vermogen

De Java-consultant zoekt uit waar het schoentje wringt in jouw bedrijf. Hij of zij zoekt én vindt de technologische oplossingen om het weer goed te doen passen.

Helder communiceren

JUVO-consultants zijn erop getraind om duidelijk en efficiënt te communiceren met opdrachtgevers en in hun team.

Vacatures Java-consultancy

Spreekt de functie van Java-consultant bij Juvo jou aan? Goed nieuws! Bij Juvo zoeken we steeds naar nieuwe Java-talenten om ons team te vervolledigen. Bekijk dus zeker onze vacaturepagina en wie weet ben jij onze nieuwe collega!

Hoe word je Java-consultant?

Om Java-consultant te worden, verwacht men doorgaans dat je een opleiding Computerwetenschappen of Toegepaste Informatica hebt genoten. Andere studierichtingen, gerelateerd aan het Java-veld komen ook in aanmerking. Aangezien Java een steeds evoluerende taal is, is het belangrijk dat je de laatste technologische innovaties & frameworks weet bij te houden. Verder verwacht men bij bepaalde functies dat je enkele jaren relevante werkervaring op de teller hebt staan.

Zo deden onze consultants dat