IT-Consultancy

Wat is IT-consultancy?

IT-consultancy is extern advies aan je bedrijf of organisatie op het gebied van ICT voor bepaalde duur.

Naast het advies houdt IT-consulting ook de implementatie van de voorgestelde IT-strategie in.

IT-consulting - Juvo

Hoe IT-consulting je datalandschap in kaart brengt

Je hebt als bedrijf een duidelijke visie over waar je naartoe wilt. Hoe zorg je ervoor dat je daar snel en efficiënt geraakt? Als IT-consultant brengt JUVO dit proces in een stroomversnelling. Hoe? We maken jouw datalandschap inzichtelijk. We brengen het in kaart en tekenen een betrouwbare en doeltreffende datastrategie voor je uit.

Wat is de rol van de IT-consultant in jouw organisatie?

De JUVO IT-consultant geeft je advies en helpt bij de implementatie van de voorgestelde strategie, systemen en toepassingen. Zolang het project loopt of zolang jij daar nood aan hebt. Dat gaat bijvoorbeeld over het oplossen van algemene IT-vraagstukken, de implementatie van een nieuwe ICT-infrastructuur, advies over je IT-strategie, de ontwikkeling van applicaties of de integratie van nieuwe ICT-systemen.

Soorten ICT-consultants

De JUVO ICT-consultants zijn onderverdeeld in drie specialisaties.

 • IT-businessconsultant focust op de zakelijke behoeften en de bedrijfsvoering van je organisatie
 • IT-softwareconsultant focust op de implementatie en het onderhoud van je software
 • IT-security consultant analyseert en beoordeelt je software en computersystemen op kwetsbaarheden
IT-consultant rol - Juvo

Een JUVO IT-consultant in je bedrijf

Elk bedrijf is uniek en heeft een eigen strategie. Ook het jouwe. Daarom gaan we bij JUVO voor de persoonlijke aanpak. We willen je eerst beter leren kennen en geen enkel project start zonder een uitvoerig gesprek. Welke doelen streef je na? Over welke data beschik je? Hoe zet je die data in?  Jouw antwoorden op die vragen bepalen welke IT-consultant(s) jouw project ter harte neemt of nemen. Belangrijk daarbij is dat dezelfde consultant(s) jou gedurende de volledige looptijd van de opdracht blijft of blijven ondersteunen.

JUVO-consultants zijn creatief en flexibel. Ze houden van afwisseling en scholen zich voortdurend bij. Bovendien zijn ze communicatievaardig; ze leggen complexe materie uit in verstaanbare taal. Zo zijn ze multi-inzetbaar op verschillende projecten en in diverse sectoren:

 • financiële dienstverlening
 • gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening
 • autohandel, groothandel en detailhandel
 • ICT, media en communicatie
 • industrie
 • onderwijs en training

Aan de slag als IT-consultant

JUVO is steeds op zoek naar gekwalificeerde ICT-consultants om mee te bouwen voor onze klanten. Ontdek onze vacatures en leer je nieuwe collega’s kennen.

Hoe verloopt de opdracht?

Een IT-consultancy project volgt drie belangrijke stappen: Enable, Build en Optimize.

Enable

De eerste stap is Enable. We gaan na welke data je al hebt, wat je ermee doet en vooral hoe je er nog meer uithaalt.

Build

De tweede stap is Build. We bekijken wat je mist om het inzichtelijke aan het operationele te koppelen en welke expertise ontbreekt binnen jouw organisatie. We ontwikkelen de nodige applicaties en verzamelen jouw data op een JUVO-platform.

Optimize

De derde en laatste stap is Optimize. We optimaliseren je data en je ICT-infrastructuur. Je krijgt nieuwe inzichten waarmee je je bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Resultaat? Jij behaalt je doelen, sneller en efficiënter.

IT consultancy opdracht - Juvo

JUVO IT-consultancy proces

De juiste IT-consultant op de juiste plaats. Dat vinden we belangrijk, voor jou als opdrachtgever én voor onze consultants. 

IT consulting - Kennismaking

Kennismaking

We maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. We voeren een transparant gesprek waar vragen aan bod komen zoals: wat heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is jouw bedrijfscultuur? Wat wil je weten over JUVO en IT-consultancy?

IT consulting - Offerte

Offerte

Op basis van onze kennismaking, jouw verwachtingspatroon en doelstellingen maken we een offerte voor jouw IT-consultancy. Ook selecteren we de consultants die bij jou passen.

IT consulting - Samenwerking

Samenwerking

Na jouw goedkeuring van de offerte beginnen we er samen aan. De JUVO-ICT-consultants ondersteunen je team, werken een project af of kijken mee wat er beter kan. Een aanpak op maat die loont. De samenwerking is zowel op lange als korte termijn mogelijk.

Wat doet een IT-consultant?

Een IT-consultant voorziet bedrijven van advies en/of helpt mee bij de implementatie van de IT-strategie. Kenmerkend aan IT-consulting is dat men werkt op tijdelijke basis, zolang het project loopt. Wat kun je je hierbij voorstellen? De IT-professional wordt bij organisaties geplaatst om nieuwe systemen en toepassingen te implementeren. Denk bijvoorbeeld aan het uiteenzetten van een IT-infrastructuur, een systeemintegratie, het ontwikkelen van applicaties,… Eenmaal het project is afgelopen, dan begint de consultant aan een nieuwe opdracht, al dan niet in hetzelfde bedrijf.

Voordelen van ICT-consulting

Als bedrijf beschik je over veel meer data dan je in de eerste instantie vermoedt. Het is niet altijd even gemakkelijk om die data te verzamelen en slim in te zetten. Doe je dat wel? Dan groeit je bedrijf, zowel intern als extern. De JUVO IT-experten begeleiden je deskundig in dit traject.

Welke andere voordelen haal je uit IT-consulting?

 • JUVO IT-experts beschikken over de nodige technische kwaliteiten en ervaring. Kies je voor JUVO IT-consulting, dan kies je voor zekerheid.
 • Met JUVO IT-consultants win je tijd. Ze zetten hun ervaring en kennis voor je in en optimaliseren jouw data snel en doeltreffend.
 • Jij beslist zelf hoe lang je de JUVO IT-consultants in huis haalt. En kort of lang? JUVO selecteert altijd de consultant die past bij jouw bedrijfscultuur.

Nadelen van IT-consulting

 • Je hebt als organisatie minder interne controle over je IT-activiteiten. Daarom is het belangrijk dat je jouw verwachtingen goed uitspreekt. De JUVO-consultant waakt over de transparante communicatie tijdens het project.
 • Je deelt (gevoelige) informatie met iemand die niet tot je interne medewerkers behoort. Wees gerust, JUVO-consultants zijn het gewend om hiermee om te gaan en hechten evenveel belang aan discretie als jijzelf.
 • Je haalt tijdelijke expertise in huis. Na het project verlaat de ICT-consultant je organisatie. Natuurlijk kan je de opdracht altijd verlengen en ook kennisoverdracht en interne training behoren tot de mogelijkheden.

Vacatures IT-consultancy

Spreekt de functie van IT-consultant bij Juvo jou aan? Goed nieuws! Bij Juvo zoeken we steeds naar nieuwe IT-talenten om ons team te vervolledigen. Bekijk dus zeker onze vacaturepagina en wie weet ben jij onze nieuwe collega!

Hoe word je IT-consultant?

Om IT-consultant te worden, verwacht men doorgaans dat je een opleiding Computerwetenschappen of Toegepaste Informatica hebt genoten. Andere studierichtingen, gerelateerd aan het IT-veld komen ook in aanmerking. Aangezien IT een steeds evoluerend veld is, is het belangrijk dat je de laatste technologische innovaties weet bij te houden. Verder verwacht men bij bepaalde functies dat je enkele jaren relevante werkervaring op de teller hebt staan.

Zo deden onze consultants dat

Welke vaardigheden heb je nodig als IT-consultant?

Wat verwacht men van een IT-consultant? Er zijn enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden, namelijk:

 • Als IT-consultant kom je terecht op de meest uiteenlopende projecten. Om iedere opdracht tot een goed einde te brengen, heb je een creatieve geest nodig. Iedere opdracht zal namelijk een andere aanpak vergen en dus kun je niet steeds hetzelfde stramien volgen.
 • Het ene project duurt drie maanden, het andere dan weer één jaar. Als IT-consultant ben je dan ook flexibel en weet je je goed aan te passen aan nieuwe omgevingen.
 • Aangezien je als IT-consultant binnen verschillende branches en disciplines werkt, is het noodzakelijk dat je het evoluerend IT-landschap steeds bijhoudt. Binnen dit veld moet je beschikken over een leergierige ingesteldheid.
 • Ten slotte neem je als IT-consultant een adviserende rol in, waardoor je over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken. Een complexe situatie uitleggen in gangbare taal? Dat vind je niet erg!