IT-staffing

Wat is IT staffing?

Via IT-staffing schakel je externe IT-specialisten in voor jouw bedrijf. De professionele JUVO-IT-consultants focussen op jouw ICT. JUVO helpt je graag aan gespecialiseerde IT-consultants (business, software of security), Java-consultants en BI-consultants.

IT staffing Juvo

Haal expertise in huis met IT-staffing

Met IT-staffing schakel je bijkomende krachten in voor uiteenlopende ICT-projecten, zoals het bouwen van applicaties of het structureren van je data. Dat kan zowel voor een korte als een lange periode, een bepaalde of onbepaalde tijd. JUVO-IT-consultants zijn flexibel en hebben ervaring in verschillende sectoren en niches. Bovendien staan ze altijd in verbinding met het JUVO-netwerk. Zo krijg je via één persoon toegang tot een heel kennisnetwerk.

IT-staffing binnen jouw bedrijf

IT-consultants houden van afwisseling, ze vinden het interessant om tijdens hun carrière op verschillende projecten te werken. Ze dagen zichzelf continu uit en leren alsmaar bij. Dat heeft voor jou als opdrachtgever een gigantische meerwaarde want je haalt in een klap al die ervaring in huis.

IT-staffing maakt het jou mogelijk om snel te reageren, expertise efficiënt in te zetten en je in-house team te vervolledigen. Heb je geen in-house IT? JUVO helpt je graag aan een volledig team.

Kiezen voor IT-staffing, of niet?

Investeer je in een in-house team of doe je een beroep op beschikbare ervaring en expertise via staffing?
We zetten de voor- en nadelen van IT-staffing voor je op een rij.

Voordelen van IT-staffing

  • Je krijgt toegang tot een breed gamma ervaring en expertise.
  • Je hoeft niet of nauwelijks te investeren in opleidingstijd.
  • JUVO-consultants zijn onmiddellijk inzetbaar.
  • Je in-house team leert bij van de externe expert(s).
  • Je krijgt een frisse blik op jouw ICT-werking.

Nadelen van IT-staffing

  • Soms deel je gevoelige informatie met een externe partij. Geen nood, JUVO-IT-consultants zijn net zo discreet als jij.
  • Je haalt expertise in huis voor een welbepaalde periode. Wees gerust, kennisoverdracht en opleiding van je interne IT’ers zijn mogelijk. En je kan je project natuurlijk altijd verlengen.
  • Afhankelijk van de functie van de JUVO-IT-consultant heb je minder interne controle over je activiteiten. Goede communicatie is daarom van cruciaal belang. Spreek je verwachtingen duidelijk uit. De JUVO-IT-consultant denkt met je mee en versmelt als het ware met jouw organisatie.

Maak je data inzichtelijk met IT-staffing

Bij JUVO werken we naar winstgevende data. Data die je inzichten geeft, efficiënter doet werken en meer winst oplevert. Via staffing zet je IT-consultants in op jouw projecten. Ze gaan voor je aan de slag, bouwen (mee aan) applicaties, sporen verbeterpunten op en helpen je op weg met data.

Onze consultants zijn opgedeeld in drie specialisaties:

Juvo - Data IT staffing

JUVO IT-staffing proces

De juiste consultant op de juiste plaats. Dat vinden we belangrijk, voor jou als opdrachtgever én voor onze consultants. Daarom pakken we de IT-staffing op dezelfde manier aan.

IT staffing - Kennismaking

Kennismaking

We maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. We voeren een transparant gesprek waar vragen aan bod komen zoals: wat heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is jouw bedrijfscultuur? Wat wil je weten over JUVO en IT-staffing?

IT staffing - Offerte

Offerte

Op basis van onze kennismaking, jouw verwachtingspatroon en doelstellingen maken we een offerte voor jouw IT-staffing. Ook selecteren we de consultants die bij jou passen.

IT staffing - Samenwerking

Samenwerking

Na jouw goedkeuring van de offerte beginnen we er samen aan. De JUVO-IT-consultants ondersteunen je team, werken een project af of kijken mee wat er beter kan. Een aanpak op maat die loont. De samenwerking is zowel op lange als korte termijn mogelijk.

Types IT-staffing

Tijdelijke IT-staffing

Tijdelijk hulp nodig voor jouw IT-project? Staffing laat je toe om snel professionele IT-consultants in te zetten. Ze zijn ervaren en beschikken over de nodige kennis om onmiddellijk bij te springen. Zo gaat je project sneller vooruit en haal je je deadline.

Lange termijn IT-staffing

Is jou ICT een continu evoluerend systeem met voortdurend nieuwe features, updates en wijzigingen? Ook dan kan je via IT-staffing externe expertise inschakelen voor een langetermijnsamenwerking.

IT-staffing overbrugging bepaalde periode

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Valt iemand voor lange tijd uit? Opdat je IT-afdeling niet stilvalt en je team niet onderbemand geraakt, overbrug je die periode met IT-staffing. Zo geef je jezelf tijd om de beste kandidaat te zoeken en bescherm je je team tegen stress.

Recruitment versus staffing

Bij recruitment zoeken (interne of externe) hr-professionals kandidaten voor een bepaalde positie binnen jouw organisatie. Met staffing schakel je IT-profielen in die volledig beantwoorden aan jouw noden. Die sterke IT-consultants zijn al aan de slag bij JUVO en onmiddellijk inzetbaar op jouw project.

Het voordeel van staffing is dat je die moeilijke en tijdrovende zoektocht naar nieuw talent overslaat. Je maakt onmiddellijk gebruik van de bestaande bron. Bovendien hoef je de medewerkers niet aan te werven en betaal je enkel voor gepresteerde uren.