Data-consultancy

Wat is data consulting?

Data consulting ondersteunt bedrijven bij het verzamelen en analyseren van data om zo tactische en strategische beslissingen te nemen. Data-consultants ontwerpen en ondersteunen datasystemen en databases om de data voor jouw organisatie te laten werken.

Data consultancy start bij het verzamelen en organiseren van data om zo een antwoord te kunnen geven op vooraf bepaalde business vragen. Van hieruit worden georganiseerde en leesbare databanken ontworpen om al je business beslissingen te ondersteunen met data. Aan de hand van deze data kan je trends en patronen herkennen om voorspellende analyses te maken voor de toekomst.

Java consulting - Juvo

Waarom data consultancy?

Vaak beschikken bedrijven over uitgebreide data, maar weten ze niet waar ze moeten zoeken. Of nog belangrijker; hoe ze het moeten intepreteren. Data consultancy maakt het mogelijk om business beslissingen te nemen aan de hand van georganiseerde en leesbare data uit het verleden. Deze data maakt het ook mogelijk om trends en patronen te herkenen om zo met data gestaafde beslissingen te maken voor de toekomst.

Wat doet een data-consultant voor jouw bedrijf?

Een data-consultant is een expert in data. Databases en datasystemen worden op maat ontworpen om zo de data van je bedrijf organiseerbaar en leesbaar te maken. Deze data maakt het mogelijk om in de toekomst gegronde beslissingen te nemen op basis van trends en patronen uit het verleden. De datasystemen en databases worden zo ontworpen dat de data het werk voor jou doet. Data consultancy maakt het mogelijk om meer uit de data – die je bedrijf al lang bezit – te halen. Zo haal jij de informatie eruit die je nodig hebt om je business vragen te beantwoorden.

 

Wat is de rol van de data-consultant?

Een data consultant verzameld, organiseert en analyseert data en bouwt datasystemen en databases op maat van jouw organisatie. Hij of zij beantwoord op deze manier, samen met jou, belangrijke business vragen.

Java consultant rol - Juvo

Een data-consultant van JUVO in je bedrijf

De exacte opdracht is afhankelijk van jouw organisatie. Welke business vragen moeten er beantwoord worden? Heb je zelf al data verzameld? Welke data hebben jullie ter beschikking? Het antwoord op deze vragen bepaald welke data-consultant(s) er met jouw data aan de slag zullen gaan.

De kennis van onze data-consultants is up-to-date en ze zijn flexibel en communicatievaardig. De data zal niet enkel leesbaar worden verzameld, de informatie zal ook met jou in verstaanbare taal worden besproken.

Welke werkzaamheden voeren onze data-consultats zoal voor je uit?

  • Verzamelen en organiseren van bestaande data
  • Opstellen en onderhouden van databases en datasystemen
  • Analyeren van data om zo trends en patronen vast te stellen en pijnpunten te ontdekken
  • Omzetten van data naar verstaanbare informatie
  • Beantwoord en staven van business vragen met data

Aan de slag als data-consultant

JUVO is steeds op zoek naar gekwalificeerde data-consultants om mee te bouwen voor onze klanten. Ontdek onze vacatures en leer je nieuwe collega’s kennen.

Hoe verloopt de opdracht?

Een data-consultancy project volgt drie belangrijke stappen: Enable, Build en Optimize.

Enable

De eerste stap is Enable. We gaan na welke data je al hebt, wat je ermee doet en vooral hoe je er nog meer uithaalt.

Build

De tweede stap is Build. We bekijken wat je mist om het inzichtelijke aan het operationele te koppelen en welke expertise ontbreekt binnen jouw organisatie. We ontwikkelen de nodige applicaties en verzamelen jouw data op een JUVO-platform.

Optimize

De derde en laatste stap is Optimize. We optimaliseren je data en je ICT-infrastructuur. Je krijgt nieuwe inzichten waarmee je je bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Resultaat? Jij behaalt je doelen – sneller en efficiënter.

Java consultancy opdracht - Juvo

JUVO data-consulting proces

De juiste data-consultant op de juiste plaats. Dat vinden we belangrijk, voor jou als opdrachtgever én voor onze consultants. 

Java consulting - Kennismaking

Kennismaking

We maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. We voeren een transparant gesprek waar vragen aan bod komen zoals: wat heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is jouw bedrijfscultuur? Wat wil je weten over JUVO en data-consultancy?

Java consulting - Offerte

Offerte

Op basis van onze kennismaking, jouw verwachtingspatroon en doelstellingen maken we een offerte voor jouw data-consultancy. Ook selecteren we de consultants die bij jou passen.

Java consulting - Samenwerking

Samenwerking

Na jouw goedkeuring van de offerte beginnen we er samen aan. De JUVO data-consultants ondersteunen je team, werken een project af of kijken mee wat er beter kan. Een aanpak op maat die loont. De samenwerking is zowel op lange als korte termijn mogelijk.

Welke eigenschappen bezit een data-consultant?

KENNIS VAN DATA EN STATISTIEK

Datakennis is de fundering van de data-consultant. Elke opdracht begint immers met data en het verzamelen, organiseren, verwerken en analyseren ervan. Als data-consultant maak je gebruik van tools die je daarin ondersteunen. Je moet deze data begrijpen en kunnen omvormen naar nuttige informatie. Statisch inzicht is onmisbaar om de data volledig te begrijpen.

ANALYTISCHE KIJK

Op de dataverzameling volgt de data-analyse. Het is essentieel voor een data-consultant om de data juist te kunnen verwerken en organiseren. Een groot analytisch denkvermogen is daarom een voorwaarde voor een data-consultant.

HELDER COMMUNICEREN

De laatste belangrijke stap in het data-proces is de communicatie naar de bedrijfsleiders. Die moet helder zijn in tekst en visualisaties. De data- consultant stelt je op basis van de analyse zijn of haar bevindingen, ideeën en aanbevelingen voor.

Vacatures data-consultancy

Spreekt de functie als data-consultant bij Juvo jou aan? Goed nieuws! Bij Juvo zoeken we steeds naar nieuwe data-talenten om ons team te vervolledigen. Bekijk dus zeker onze vacature pagina en wie weet ben jij onze nieuwe collega!

Hoe word je data-consultant?

Om data-consultant te worden, verwacht men doorgaans dat je een opleiding Computerwetenschappen of Toegepaste Informatica hebt genoten. Andere studierichtingen, gerelateerd aan het data-veld komen ook in aanmerking. Aangezien data een steeds evoluerend veld is, is het belangrijk dat je de laatste technologische innovaties & datasystemen weet bij te houden. Verder verwacht men bij bepaalde functies dat je enkele jaren relevante werkervaring op de teller hebt staan.

Zo deden onze consultants dat