Case Premium retailer in buitensportartikelen

Klant

Leidende premium retailer in buitensportartikelen

Zo hebben we geholpen

Build, Optimize

Hoe kunnen we jou helpen?

Laat het ons weten

Optimale dienstverlening in alle winkels

Onze klant streeft binnen de organisatie naar een naadloze integratie van alle operationele onderdelen. Zowel hun hoofdkantoor als de winkels en het magazijn zijn uitgerust met hetzelfde geavanceerde systeem. Dit garandeert dat elk team direct toegang heeft tot essentiële gegevens zoals voorraden, klantinformatie en bestellingen op elk moment. Dankzij deze uniformiteit in hun technologische infrastructuur bieden ze consistent en efficiënt beheer van hun middelen, wat resulteert in de best mogelijke service voor hun klanten.

Het systeem biedt de volgende mogelijkheden:

 • Aparte inlogmogelijkheden voor winkels en het hoofdkantoor.
 • Een overzicht van dagelijkse taken is direct zichtbaar op het dashboard.
 • Functionaliteiten voor klantrelatiebeheer en basale CRM-toepassingen.
 • Tools voor het beheren van campagnes, inclusief het versturen van nieuwsbrieven en het publiceren van brochures.
 • Een functie om klantinformatie te uploaden en te beheren.

Deze functies stellen onze klant in staat om een geïntegreerde en efficiënte bedrijfsvoering te handhaven, wat essentieel is voor het bieden van uitmuntende service en het behouden van klanttevredenheid.

Wat is de ROI voor de business?

Dit hulpmiddel is essentieel geworden voor dagelijkse operaties en biedt mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren.

Wat betekent dat concreet?

 • Klant applicatie

  Het team van JUVO heeft gedurende meerdere jaren aan de applicatie van de klant gewerkt en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de volledige applicatie, zowel frontend als business logica. Ook levert de applicatie diverse rapporten.

  Dit programma is verantwoordelijk voor 70% van de verkoop, terwijl de overige 30% via de website verloopt.

 • Upgrade van de tech stack

  We gebruikten Vaadin als onze frontend-tool, een tool waar niet veel ontwikkelaars bekend mee zijn. Dankzij de expertise en ervaring van JUVO op dit gebied konden we een team van bekwame ontwikkelaars samenstellen.

  Een aanzienlijke uitdaging waar we vorig jaar voor stonden, was het upgraden van een verouderde versie van Vaadin naar de nieuwste methodologieën die deze tool biedt.

  Vaadin Designer bleek een waardevol hulpmiddel, waarmee we efficiënt nieuwe interfaces konden ontwerpen en implementeren.

   

 • Internationale expansie

  Bij de klant hebben we onze applicatie uitgebreid om te voldoen aan de eisen van internationale expansie en de integratie van diverse merken. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat we kunnen opereren in verschillende landen, met inachtneming van hun unieke karakteristieken en wetgeving, zoals de specifieke leveringsprocessen en BTW-berekeningen.

  De uitdaging bij deze internationale uitbreiding is het waarborgen van een uniforme werkwijze binnen onze applicatie, terwijl we rekening houden met de lokale wetgeving en bedrijfsprocessen van elk land waarin we actief zijn. Dit vereist een flexibele en aanpasbare aanpak in onze systeemarchitectuur.

  Deze internationale focus binnen onze applicatie stelt ons in staat om efficiënt en effectief te opereren over de landsgrenzen heen, terwijl we toch de lokale markteisen en -voorschriften naleven. Het resultaat is een robuuste, veelzijdige oplossing die de diverse merken van de klant ondersteunt in hun dagelijkse operaties en groei.

 • Agile way of working

  Bij onze klant volgen we een strikt Agile proces, specifiek Scrum binnen een SAFe framework. Dit zorgt ervoor dat we flexibel en responsief blijven tijdens het ontwikkelingsproces. Na het ontwikkelingstraject ondergaat de applicatie een grondig acceptatieproces, waarbij zowel onze testers als de productverantwoordelijken betrokken zijn. Pas na hun goedkeuring worden functies als afgerond gemarkeerd.

  Voor alle begeleidende documentatie gebruiken we Confluence als ons centrale platform. Dit stelt ons in staat om efficiënt samen te werken en informatie gestroomlijnd te houden binnen het gehele team. De trainingen en kennisoverdracht worden beheerd door de interne business analisten van de klant, waardoor een diepgaand begrip van de applicatie binnen het bedrijf wordt gewaarborgd.

 • Gebruikte technologieën

  Voor backend services hebben we Java 11/17 gebruikt, terwijl Infopoint zelf draait op Java 11. We hebben ook gebruik gemaakt van Vaadin 22. Onze technologiestack omvat ook Spring Boot, Hibernate, en een breed scala aan AWS-diensten zoals SQS, ParamStore, CloudFormation, CloudWatch, Kibana en Elastic Search. Het geheel wordt ondersteund door 100 microservices die draaien op Docker.

   

 • Testing

  Onze aanpak van testen en beoordelen omvat de volgende stappen:

  • Standaard integratietests om te verzekeren dat verschillende code-onderdelen effectief samenwerken.
  • Code reviews, waarbij de geschreven code zorgvuldig wordt beoordeeld en geëvalueerd door het ontwikkelteam.

  Voor complexere codegedeelten maken we soms gebruik van duo-programmering, waarbij twee programmeurs samenwerken om de kwaliteit en effectiviteit van de code te verhogen.

Europa’s leidende premium retailer in buitensportartikelen, bekend om zijn uitgebreide collectie topmerken en deskundige service. Met meer dan vier decennia ervaring, stimuleert deze winkel mensen om meer tijd buiten door te brengen, met een passie voor het avontuurlijke, ontspannende en inspirerende aspect van het buitenleven. De winkel staat bekend om zijn veelzijdige en gevarieerde productaanbod, ideaal voor zowel diegenen die een ontsnapping zoeken als voor degenen die op zoek zijn naar een ultieme uitdaging. Met een focus op het genieten, ontdekken en beschermen van de natuur, streeft de winkel ernaar om klanten te inspireren en te ondersteunen bij het creëren van hun eigen onvergetelijke momenten.