Pre-Devoxx interview

Binnenkort staat DEVOXX weer voor de deur.
Ook dit jaar zal JUVO weer aanwezig zijn met een stand op dit tech event. 

Devoxx Belgium is een 5-daagse conferentie die plaatsvindt in Kinepolis Antwerpen, waar de ontwikkelaarsgemeenschap samenkomt om de laatste technologische ontwikkelingen te verkennen met enkele van de meest inspirerende sprekers in de sector.

Wij wilden alvast eens vragen aan onze developers waar zij naar uitkijken tijdens deze editie 2022 en welke zaken zij vanuit het verleden onthouden hebben.
Aan het woord Jonathan Brites en Jens Van den Akkerveken.

Jonathan, jij bent in het verleden al naar DEVOXX geweest, waar je ook JUVO hebt leren kennen en waardoor je zelfs gestart bent als consultant bij JUVO. Wat is jou het meest bijgebleven van jouw vorige bezoek? En wat is jou bijgebleven van jouw ontmoeting met JUVO?

Het is nu al even geleden dat er nog een Devoxx is geweest, dus de details zijn me een beetje ontgaan. Maar hetgeen wat me altijd bijblijft zijn de talks van Victor Rentea en Venkat Subramaniam. Zij motiveren de developers om beter te worden en te groeien tot echte professionals.

Daarnaast was mijn ontmoeting met JUVO echt top. Ik werd vriendelijk onthaalt, mocht een heel leuk interactief spel spelen dat mijn reflexen testte en als beloning kreeg ik rubber eendje! Dat rubber eendje heb ik nog altijd!

Jens, voor jou is het de eerste keer dat je naar DEVOXX gaat, waar kijk je het meest naar uit?

Het spreekt misschien voor zich, maar ik ben benieuwd naar wat ik daar allemaal ga kunnen oppikken om later zelf eventueel te kunnen gebruiken. En uiteraard naar de coole technologieën waar bedrijven de dag van vandaag mee bezig zijn.

Hebben jullie gekozen voor de deep dive of voor de conference days? Waarom juist?

Jonathan:
Ik heb gekozen voor de conference dagen. Ik heb liever de kortere sessies zodat ik met zoveel mogelijk verschillende technologieën in aanraking kom en zo inspiratie kan opdoen.
De kort sessies zijn ideaal om interesse op te wekken, nadien kan ik thuis op mijn gemak meer onderzoek doen naar de topics welke ik interessant vond.

Jens:
Ik heb gekozen voor de conference days voornamelijk omdat mijn carrière in IT in de beginfase zit en ik naar mijn gevoel meer waarde ga halen uit kortere sessies over verschillende onderwerpen dan diep ingaan op een onderwerp waar ik misschien nog niet heel snel mee in aanraking zal komen.

Wat is voor jullie de grootste motivatie om op DEVOXX aanwezig te zijn? Wat willen jullie leren tijdens dit event?

Jonathan:
Aangezien er een aantal jaren tussen deze en de vorige Devoxx zitten ben ik benieuwd naar de laatste nieuwe ontwikkelingen. Wat ik wil leren is naar welke richting we naar toe aan het gaan zijn in de toekomst met Java.

Jens:
Voornamelijk wil ik leren van “de beste” in het vak. Hoe pakken zij problemen aan en wat zijn de nieuwe manieren die ze gebruiken om deze op te
lossen.Welke technologieën/tools bestaan eventueel hiervoor.

DEVOXX was dit jaar razendsnel uitverkocht. Als je kijkt naar de organisatie, waar ligt voor jullie de sterkte van DEVOXX naar developers?

Jens:
Devoxx brengt ontwikkelaars bij elkaar waardoor je veel kennis en ervaring op 1 plaats krijgt en wil ervoor zorgen dat de community zich verder blijft ontwikkelen door de nieuwste technologieën te delen met het publiek. Staying on top of the game.

Jonathan:
Voor mij ligt de sterkte van Devoxx bij het feit dat het presentatie zijn gegeven DOOR developers VOOR developers. Dus geen verkoop praatjes enkel technische feiten, zoals het moet!

Jens, zijn er bepaalde sessies die je zeker wilt bijwonen dit jaar?

Ik kijk uit naar erg veel sessies.
Het is mijn eerste keer dat ik naar Devoxx ga, dus ik wil graag zoveel mogelijk kennis opdoen.
Als ik echt moet kiezen dan valt mijn keuze op volgende sessies:

  • Java is agile
  • Clean code with Records, sealed classes and Pattern Matching
  • Duke’s Star Trek with Java 18 Code Challenges

 

Jonathan, zijn er bepaalde tips die je kan sharen om je optimaal voor te bereiden op DEVOXX?

Be open minded. Kijk ook eens naar talks waar je zelf niet zeker van bent wat het is.
Het kan altijd een leuke verrassing zijn.

Voor developers waar dit de eerste Devoxx is, maak je geen zorgen dat je 80% van de talk al vergeten bent als je naar buiten gaat.
Maak je ook geen zorgen als interessante talks elkaar overlappen.
Devoxx heeft een youtube kanaal waar ALLE talks geüpload worden, daar kan je alles (opnieuw) zien.

Laat je inspireren en geniet er van!

Ben jij ook aanwezig op Devoxx?
Kom kennismaken met Juvo aan stand 22!
P.S. we organiseren dagelijks een dartgame waarmee geweldige prijzen te winnen zijn!