Freelancer bij JUVO: Meer dan zomaar een project!

Het begrip

Uitspraak freelance:  [friˈlɑns] Zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet vast in dienst.

Met freelancers worden meestal professionals in de zakelijke dienstverlening bedoeld. Freelancers worden meestal gelijkgesteld aan zelfstandigen zonder personeel. Dat klopt grotendeels: freelancers hebben doorgaans geen personeel in dienst, zijn gespecialiseerd in hun vak en bieden hun kennis en ervaring in de vorm van diensten aan.

Wat houdt freelancen zoal in?

Zoals we al in het begrip hebben omschreven, is freelancen vooral werken als zelfstandige. Je zorgt als het ware zelf voor alles wat te maken heeft met je job. Freelancers zijn zeer interessant voor een bedrijf zoals het onze, omdat we heel vaak met verschillende soorten klanten samenwerken.
Dit vergt dus steeds een verschillende expertise voor elk project.
Wil je graag bij JUVO werken als freelancer? Geweldig! Laten we even uitleggen hoe dat werkt bij Juvo.

Ben je zelf al in het verleden freelancer geweest? Dan kreeg je ongetwijfeld al te maken met talloze e-mails van recruiters en headhunters die je verschillende mooie kansen aanbieden. Soms kan daar wel eens een mooie match tussen zitten, maar al te vaak zijn het opdrachten die totaal niet matchen met je profiel.
Meer nog, vaak heb je nog nooit van deze mensen gehoord. En als je dan eens een mooi project hebt gevonden, is het maar van korte duur en kun je daarna weer op zoek gaan naar iets anders. Dit brengt zorgen en stress met zich mee.

Natuurlijk ben je als ondernemer wel nieuwsgierig naar wat er leeft op de markt en daarom grijp je zoveel mogelijk kansen. Maar er is toch één ding dat een beetje dwars zit bij zowat elke freelancer: je weet dat je bijna nooit voor een lange tijd aan een opdracht zal kunnen werken.

Dan spreken we nog niet over situaties zoals de coronacrisis, waarbij heel veel freelancers in het midden van hun opdracht te horen krijgen dat de samenwerking jammer genoeg stopt. Dit speelt veel minder bij mensen die vast in dienst zijn. Deze algemene tendens bij de freelancers willen we bij JUVO vermijden.

Freelancen bij JUVO

Vanuit onze eigen ervaring merken we nu meer dan ooit dat freelancers op zoek gaan naar stabiliteit, zekerheid en partners die ze vertrouwen. En laten we daar nu net ook naar op zoek zijn!

“De meerwaarde lag voor mij niet bij de sollicitatie zelf maar wel bij het sales proces van JUVO. Een goede match tussen mij en de klant, dat is heel belangrijk.” – Jurriën

“Freelancen bij Juvo voelt alsof je echt deel uitmaakt van het team. Je kan profiteren van de Juvo voordelen zoals een interessante fleetkorting, er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, maar het belangrijkste voor mij is dat je als een individu behandeld wordt en zeker niet als een nummer wat bij zovele bedrijven wel het geval is.” – Reinhardt 

We willen een samenwerking waarop we kunnen vertrouwen en waar we het liefst van al een langdurige samenwerking mee kunnen opbouwen. Geweldig, toch?

Hoe pakken we dit aan binnen Juvo?

Deze lijst hieronder somt het even op:

  • Stilstaan is achteruitgaan. Daarom organiseren we maandelijks technische sessies waarbij we steeds ook onze freelancers betrekken. Kennis wordt met plezier gedeeld en uiteraard blijf je zelf ook helemaal up-to-date. Wil je zelf als freelancer een sessie geven voor onze consultants bij JUVO? Dat kunnen we alleen maar toejuichen.
  • De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Zo gaan we met z’n allen maar al te graag eens een pintje drinken en een frietje steken. Eerst werken we wel aan onze conditie tijdens bv. een rondje paintball of zombies schieten tijdens een VR-game.
  • Je werkt mee aan onze successendus is het ook logisch dat we deze samen vieren. Toen JUVO 5 jaar bestond, zijn we gaan (après-) skiën en toen we 4 jaar geleden 10 kaarsjes mochten uitblazen, hebben we Dublin een weekendje onveilig gemaakt. Volgend jaar bestaan we 15 jaar dus wie weet wat onze volgende bestemming wordt.
  • We hebben een groot netwerk waar je gratis gebruik van mag maken.
  • We mikken op een langdurige samenwerking. Veel van onze freelancers hebben reeds meerdere projecten voor ons achter de rug. Voordeel? We weten perfect wat we voor elkaar betekenen.
  • Als bedrijf hebben we verschillende kortingen en voordelen waar je mee mag van genieten. Denk maar aan korting voor de aankoop van een nieuwe laptop of bepaalde opleidingen. Tijd voor een nieuwe wagen? Maak dan gebruik van onze fleetkorting. Daarnaast hebben we kortingsplatform beschikbaar waar je interessante kortingen kan krijgen bij verschillende winkels en op verschillende diensten.
  • Natuurlijk vergeten we jullie niet wanneer de Sint komt of bij het vieren van de jaarwisseling.
  • Hét belangrijkste misschien is dat je bij ons geen nummer bent. Je zal dan ook regelmatig van ons horen, bv. met een simpele ‘hoe gaat het met je project?’ of ‘thuis alles goed?’ We willen dat je ECHT betrokken bent!

Zoals je ziet, valt het leven als freelancer bij ons best wel mee. Want wij vinden dat een freelancer evenwaardig behandeld moet worden als een vaste werknemer. Het is natuurlijk gemakkelijk om even een blog te schrijven over hoe geweldig freelancen bij ons wel is. Daarom willen we ons standpunt nog eens laten bekrachtigen door onze freelancers zelf.

Getuigenissen

Jurrien, Senior Java Developer en werkt nu aan zijn tweede project voor JUVO. Hij leerde ons kennen via Linkedin. Hij stootte op een vacature voor een intern project op het hoofdkantoor (toen nog) in Westerlo. Ondertussen is Jurrien al meer dan 3 jaar deel van ons team!

We schakelden snel met een videocall en binnen een week was de deal geklonken. Zo snel kan dat gaan! Onze focus ligt vooral op een vlotte en transparante samenwerking.

Jurrien vindt een goede match tussen hem en de klant belangrijk. Hij rekende dus vooral op een goed sales proces langs onze kant. Want dat is wat wij doen: de juiste freelancer koppelen aan het juiste project om te zorgen voor een maximale tevredenheid voor beide partijen.

Hij is ook erg tevreden met alle randactiviteiten die we organiseren bij JUVO, maar daar ligt voor hem niet de prioriteit.

“De meerwaarde lag voor mij niet bij de sollicitatie zelf maar wel bij het sales proces van JUVO. Een goede match tussen mij en de klant, dat is heel belangrijk.”

Sam is Data Engineer en ondertussen al meer dan 4 jaar aan de slag als freelancer voor Juvo.

Regelmatig contact met onze recruiter en de bal ging al snel aan het rollen. Samen deden we enkele gesprekken bij onze klanten (onze CEO gaat zelf mee hier) en vrijwel onmiddellijk groen licht voor een project.

“Ontzorging in al het papierwerk, duidelijke kadering van de projecten en een goede opvolging zijn de troeven bij Juvo voor mij als freelancer.”

Tussendoor staat JUVO altijd klaar om je te helpen, volgens hem. En wanneer de tarieven worden aangepast bij bv. een verlenging van het project, zet JUVO steeds de belangen van de freelancer voorop.

Verder is Sam enorme fan van onze teambuildings en randactiviteiten, alsook van de lekkere speculaas van Sinterklaas ?

Het doet ons erg deugd om te horen dat onze inspanningen om freelancers zo goed mogelijk vooruit te helpen, zijn vruchten afwerpen. We delen in de toekomst nog zeker en vast nog meer van onze freelance-succesverhalen!

Wil je meer weten?

Wil je graag meer informatie over hoe freelancen nu net in zijn werk gaat bij JUVO? Ben je misschien op zoek naar een nieuwe uitdaging of heb je gewoon een vraag voor ons? Stuur ons dan zeker een berichtje naar Anne of Nick  die je met veel plezier verder helpen.

Anne Marinus: anne.marinus@juvo.be –  Nick Bukers: nick.bukers@juvo.be

We wensen je alvast veel succes met je zoektocht naar een tof project, wie weet wel in samenwerking met Juvo!

JUVO: We make DATA profitable!