5 Redenen waarom je een Java Developer zou moeten worden

Momenteel is er veel vraag naar IT vaardigheden, de war for talent, weet je wel. Maar heb je al eens nagedacht over een loopbaan als Java Developer?
In dit artikel geven we mee waarom het een goed idee is om een carrière als Java ontwikkelaar te overwegen.

Java vaardigheden

Functies op entry level vereisen meestal een bachelordiploma in informatica of een aanverwante discipline, maar sommige werkgevers zullen kandidaten met andere relevante vaardigheden of ervaring in overweging nemen.

Je kunt je CV en je kansen op een baan als starter vergroten door deel te nemen aan Java-gerelateerde bootcamps, online leren en/of formele onderwijsprogramma’s.

Een goede manier om een potentiële werkgever te laten zien dat je serieus bent over het worden van een Java-ontwikkelaar is om een portfolio van je werk te hebben met voorbeelden van Java-projecten waarbij je betrokken bent geweest. Dit kunnen werkgerelateerde en/of universiteitsprojecten zijn.

Naast het tonen van je technische vaardigheden, is het handig als je portfolio ook laat zien dat je kunt samenwerken met andere ontwikkelaars. Kunnen samenwerken met anderen en leren van feedback zijn competenties waar veel werkgevers naar op zoek zijn.

Carrièremogelijkheden als je een Java Developer wordt

De carrièremogelijkheden voor mensen die Java-ontwikkelaar worden zijn uitstekend. Afhankelijk van je kwalificaties, interesse en ervaring kun je doorgroeien naar managementfuncties of doorgroeien naar senior technische functies zoals technical architect of principal architect.

Houd in gedachten dat de rol van een ontwikkelaar meer omvat dan alleen coderen – ontwikkeling is een integraal onderdeel van elke fase van het engineeringproces, dus er zijn uitstekende mogelijkheden om te leren “on the job”

Hieronder vind je vijf verschillende redenen om Java-ontwikkeling te overwegen, die je kunnen helpen beslissen of het de juiste carrière voor jou is.

Happy Java Developers

Waarom een Java ontwikkelaar worden?

Java is een van de meest gebruikte programmeertalen

Gebruikt door meer dan negen miljoen ontwikkelaars op zeven miljard apparaten wereldwijd, kan je Java’s populariteit niet ontkennen.

Ondanks het feit dat Java al meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht, heeft het de afgelopen tien jaar bovenaan gestaan in de TIOBE-index, de maatstaf voor populariteit binnen programmeertalen. De vooruitzichten op werk voor mensen met Java-vaardigheden zijn uitstekend, met jobs beschikbaar in veel verschillende sectoren.

Java-ontwikkeling is meer dan coderen.

Wanneer je een Java ontwikkelaar wordt, is je werk gevarieerd door de vele verschillende taken die Java ontwikkelaars overzien. Van het ontwerpen van interfaces tot het creëren en testen van dynamische applicaties, Java-ontwikkelaars zijn betrokken bij elke fase van het developmentproces.

Java-ontwikkeling is samenwerking.

Een voordeel van het betrokken zijn bij het gehele ontwikkelingsproces is dat Java ontwikkelaars samenwerken met andere professionals, zoals Web Designers, Web Developers en Software Engineers. Samenwerking ontwikkelt communicatie en andere essentiële vaardigheden die je carrière als IT-professional vooruit helpen.

Java wordt gebruikt in echte toepassingen.

Van gezondheidszorg tot financiële dienstverlening, Java wordt gebruikt in veel verschillende bedrijfssectoren, maar ook op populaire websites zoals Facebook, Amazon en eBay.

Als Java-ontwikkelaar is het dus waarschijnlijk dat je werk niet alleen ten goede komt aan het bedrijf waarvoor je werkt, maar ook aan veel gewone mensen in levensechte scenario’s.

Iedereen kan coderen.

Hoewel sommige banen een diploma in computerwetenschappen of een verwant gebied vereisen, is programmeren een vaardigheid die je jezelf kunt aanleren. Vaak is je ervaring met Java en het ontwikkelen van software belangrijker dan het bewijs dat je een diploma op dat gebied hebt.

Dus, als je geïnteresseerd bent in het worden van een Java-ontwikkelaar, vergeet dan niet dat het opbouwen van een portfolio van je werk net zo belangrijk kan zijn als het hebben van de juiste kwalificaties.

Java Development

Ten slotte, als je serieus nadenkt over het worden van een Java ontwikkelaar en / of het ontwikkelen van een carrière in de IT, is het een goed idee om een relatie op te bouwen met een gespecialiseerde recruiter die je op de hoogte kan houden van de huidige trends in de markt en de vaardigheden die het meest gevraagd zijn.

Of je nu op zoek bent naar een startersfunctie of wilt doorgroeien naar een functie op midden- of hoger niveau, JUVO kan je adviseren over hoe je jouw doelen kunt bereiken.

Neem contact op met ons via anne.marinus@juvo.be of nele.servaes@juvo.be en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het uitbouwen van uw carrière.

Check zeker ook onze Java Vacatures: JAVA FULLSTACK DEVELOPER | TECHNICAL JAVA LEAD | JAVA BACKEND DEVELOPER